Abonnementen | Nationaal Training Centrum (NTC)

Nationaal Training Centrum (NTC)

€ 250,00 / Maand

Nationaal Training C...

Nationaal Trainingscentrum (NTC)

 

Squash Bond Nederland (SBN) is in 2013 een opleidingsprogramma gestart voor jongens en meisjes van 10-17 jaar oud. Dit fulltime programma vond de eerste drie jaar plaats onder de vlag van het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) in Amsterdam, en is begin 2016 verplaatst naar Hoofddorp door een samenwerking tussen SBN en ‘MeerSquash & Activity. De verhuizing van het nationale trainingscentrum (NTC) naar Hoofddorp heeft er mede voor gezorgd dat de ontwikkeling van de grootste squashtalenten zich in de laatste vijf jaar heeft voortgezet. Sterker nog, het niveau van de Nederlandse jeugdspelers is in die periode zeer hard vooruit gegaan, hetgeen tot uiting komt tijdens de resultaten op de diverse EK’s en internationale jeugdtoernooien van de Europese Squash Federatie (ESF). Zo veroverde Nederland in mei 2019 een bronzen medaille op het EK landenteams voor spelers <15 jaar en staan er inmiddels zes Nederlandse (jeugd)spelers in de top-tien op de Europese (jeugd)ranglijst in hun leeftijdscategorie.

 

Binnen het NTC draaien inmiddels diverse programma’s. Zo wordt minstens één keer per vier weken een centrale trainingsdag georganiseerd voor de plusminus vijftig nationale selectiespelers (senioren en junioren) en is er een (fulltime) trainingsprogramma, luisterend naar de internationale naam Dutch Squash Academy (DSA), waar een kleine twintig spelers deel van uitmaken. Daarnaast verzorgt de technische staf van het NTC de begeleiding van de Nederlandse topjeugd naar internationale toernooien.

 

Topspelers en talenten uit binnen- en buitenland trainen bij het NTC en maken gebruik van de faciliteiten van ‘MeerSquash & Activity. Onder hen bevinden zich Paul Coll, de nummer 4 van de wereld, Nele Gilis (PSA-12) en Milou van der Heijden (PSA-34) die een voorbeeld-functie vervullen voor de nationale selectiespelers.

Bestellen
Offline